Zázrak jménem KANGEN voda. Jak funguje a dokáže léčit?

Zázrak jménem KANGEN voda. Jak funguje a dokáže léčit?

V posledních letech se stále více lidí zajímá o alternativní medicínu a zdravý životní styl a není se čemu divit – žijeme v uspěchané době, znečištěném životním prostředí, potraviny jsou díky moderním postupům ochuzovány o mnoho živin a my se stále více vzdalujeme od naší přirozenosti. Ne všechny alternativní postupy či produkty ale znamenají odvrácení od západní medicíny a jejích vymožeností, mnoho východních či přírodních metod se zakládá na vědeckých výzkumech a se západním životem a léčením se vůbec nevylučují.

Velkým trendem v oblasti zdravého životního stylu a zlepšení zdravotního stavu se stává alkalická voda. Tato voda, původem z Japonska, je nazývána kangen, což v japonštině znamená „návrat k původu“. V Zemi vycházejícího slunce se jedná o postup používaný více než 47 let. Kangen voda vrací tělo do původního alkalického stavu, regeneruje buňky, hydratuje orgány na buněčné úrovni a detoxikuje organismus. Kangen přístroje přetváří běžnou vodu na zdravou, svěží a chutnou alkalickou vodu plnou molekulárního vodíku, který je velmi silným antioxidantem, rychle se šíří přes buněčné membrány, redukuje volné radikály a potlačuje oxidační stres. Tato voda má negativní potenciál, což znamená, že redukuje volné radikály, které poškozují lidské buňky a mohou vést až ke vzniku závažných nádorových onemocnění. Kangen voda navíc obsahuje, na rozdíl od běžné balené vody, všechny minerály a vitamíny ve vodě obsažené.

Kangen přístroje vyrábějí sedm typů vody – od velmi zásadité po silně kyselou. K určení zásaditosti nebo naopak kyselosti látek se používá pH stupnice, na níž je hodnota 7.0 neutrální, všechno nad 7 je alkalické a vše pod 7 je kyselé. Ideální pH pro naše tělo je hodnota cca 7, 365, tedy mírně zásadité prostředí. Silná kangen voda se pyšní pH 11, 5, je velmi zásaditá a není určená k pití. Využívá se především pro přípravu a čištění potravin, odstraňuje pesticidy, herbicidy, vosky i barviva. Jednorázově je možné ji použít po “náročné oslavě” na vyrovnání překyseleného organismu. Voda s pH 9, 5 je ideální pro dlouhodobé pití. Alkalická voda plná molekulárního vodíku revitalizuje celé tělo, pomáhá rychle regenerovat a velmi silně podporuje imunitu. Kangen voda s pH 9, 0 je ideální k přípravě pokrmů, její příbuzná s pH 8, 5 zase pro lahodné čaje a kávy. Neutrální voda s pH 7, 0 je ideální pro přípravu jídel pro děti. Kyselá voda s pH 6, 0, nazývaná také jako „beauty water“ není určena k pití, je ovšem známá pro svoje vyhlazující účinky a vhodná k šetrnému čištění a péči o pleť. Posledním typem kangen vody je silně kyselá s pH 2, 5. Má silné dezinfekční vlastnosti a je proto vhodná k udržení čistoty ve vaší domácnosti i komerčních prostorách. Není určena k pití, při zánětech dásní či zubů však pomůže kloktání této vody.

V naší republice je mistrem přes kvalitu vody a její účinky Tomáš Brzobohatý. Téměř 20 se věnuje úpravám vody od jednoduchých filtrů na vodu odstraňujících jemné i hrubé nečistoty, chlór či baterie přes automatické změkčovače na principu iontoměničů, které odstraňují z vody vápenaté a hořečnaté soli a tím snižují náklady na ohřev vody a provoz domácích spotřebičů až po složitější filtrační sestavy pro průmysl, ZOO i laboratoře. V poslední době se věnuje prodeji a instalacím ionizátorů vody KANGEN od japonské firmy ENAGIC.